Col.legi Diocesà Santiago Apòstol, Cabanyal-València

Jornades en el Cabanyal de recuperació d’esports tradiconales i espais públics, Projecte PL(US) Cabanyal, una victòria comú.

Com ja vos informem anteriorment:

https://www.santiagoapostolcabanyal.es/blog/participamos-de-un-proyecto-de-desarrollo-comunitario-en-el-cabanyal/

Ja vos podem donar més detalls:

Dijous que ve 22 de novembre, un representant de la Coordinadora d’iniciativas veïnals vindrà al nostre col·legi a fer una jornada de sensibilització de les jornades  amb l’alumnat des de 3er de primària fins a primer cicle de ESO.

Dates i horaris, açí.

El proper cap de setmana, Plus Cabanyal, una victòria en comú.Plus Cabanyal és una trobada al voltant dels esports que històricament s’han practicat als barris del Cabanyal-Canyamelar-Cap de França: el futbol de botons, les birles, el set i mig, la pilota valenciana, els escacs… tots ells vinculats als usos tradicionals de l’espai públic o a l’associacionisme esportiu arrelat a la zona. Plus Cabanyal és un dia per visibilitzar-los, practicar-los i gaudir amb ells. Ara bé, a través de l’esport, jugant hui a la plaça, també volem reivindicar la necessitat de recuperar i generar espais comunitaris per al joc i l’esplai; apostem per una concepció i disseny de l’espai públic que prioritze les relacions socials i les pràctiques col·lectives com a idees fonamentals en la creació de ciutat. En aquesta línia, l’esport és per a nosaltres una ferramenta importantíssima en la gestació de llaços de sociabilitat i d’activació de comunitats. Per això organitzem aquest encontre de veïns i veïnes del barri, de persones amb diferents orígens geogràfics i culturals, amb diversos posicionaments sobre el barri, que volem senzillament ajuntar-se un matí per a jugar i passar-ho bé: per assolir una victòria en comú. Encara més, Plus Cabanyal és el fruit d’un procés col·laboratiu entre una dotzena d’associacions i entitats del barri, o vinculades a ell. A partir d’uns tallers participatius oberts, hem anat definint de manera cooperativa les línies de treball a les que volíem vincular la jornada així com els continguts i les activitats de l’esdeveniment d’aquest cap de setmana. D’aquestos tallers ha eixit una col·laboració més propera amb el col·legi Santiago Apóstol, on hem treballat braç en braç amb els menuts i les menudes del centre. Aquesta escola atén especialment la pluralitat cultural de la zona al mateix temps que necessita d’espais exteriors per fer activitats lúdiques i esportives. Per aquestos motius, hui també és una de les protagonistes de l’aplec. Veïns, veïnes… ara va de bo!