Fruita a l’escola

Des de fa dues setmanes i fins a final de curs, el nostre centre escolar ha estat seleccionat com a beneficiari del programa europeu que gestiona la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural per a fomentar el consum de fruita i hortalissa, i llet i productes làctics en l’alumnat d’edats primerenques, així com millorar els seus hàbits cap al consum  de productes més saludables i, al mateix temps, conscienciar-los de la importància de consumir productes locals i produïts per mitjà de fórmules mediambientalment sostenibles i respectuoses amb el medi ambient.

 

La Fundació IVIFA -vinculada a La Unió de Llauradors i Ramaders-, s’encarrega del repartiment de la fruita en el seu centre i de les mesures d’acompanyament del programa.

A banda, hi ha programades diferents activitats per alguns centres educatius, com són:

  • Xarrades informatives per al professorat, alumnat, famílies i AMPES amb una incidència especial en la importància d’evitar el balafiament d’aliments i recórrer a fórmules més sostenibles d’utilització dels recursos naturals disponibles.
  • Tallers pràctics sobre l’alimentació i la nutrició i les figures alimentaries de qualitat.
  • Visites guiades a explotacions agràries i/o centres de manipulació i condicionament de fruites i verdures, granges o centrals d’elaboració de llet i productes làctics.